Magamról

Saját fotó
"Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." - Vekerdy Tamás Minden, ami könyv, olvasás, írás, anyukás - Vivis.

2020. augusztus 8., szombat

R. Kelényi Angelika: Róma, Róma (Caroline Wood - sorozat 2.)



Sziasztok, 
mára a lehető legjobb nyárias könyvet hoztam el Nektek. Amikor tavaly megjelent a Barcelona, Barcelona, sejtelmem sem volt, hogy ez egy sorozat lesz és ráadásul ilyen. Ki ne akarná beutazni a világot, enni, nevetni, nyomozni és írni - vagyis amit a legjobban szeret? 
Az első rész még csak egy könnyed, romantikus és humoros történet, viszont itt már azért képbe kerülnek komolyabb érzelmek, nehéz döntések, és izgalmas nyomozások is - vagyis minden, amit Angelika nagyon tud. 

TARTALOM: 

LA CASA DELL'AMORE 

Caroline Wood a neves londoni magazin rovatvezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap hírt kap egy legendás római házról, melyet a helyiek csak így emlegetnek: La casa dell'amore, a Szerelemház. Azt beszélik, aki beköltözik ebbe az épületbe, arra varázslatos módon rátalál a szerelem... 

Caro úgy dönt, hogy egy ilyen fantasztikus sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, bár a kedvese egyáltalán nem örül ennek... A különös kalandokba keveredő újságírónő lelkesen kutat a romantikus, rejtélyes legenda után, aztán egyik pillanatról a másikra egy cseppet sem veszélytelen nyomozás kellős közepén találja magát. 

Mindeközben felfedezi az örök várost, megismer egy határozottan vonzó olaszt, aki miatt felteszi magát a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Barcelonában élő szerelme iránt. Meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt? 

R. Kelényi Angelika, díjnyertes sikerszerző Caroline Wood - sorozatának új része humorával, titokzatosságával és bájos romantikájával ismét lebilincselő élményt nyújt az olvasóknak. 

KIADÓ: Álomgyár, 2020 
ISBN: 9786156067807
RENDELHETŐ: itt


Miután tavaly szerelembe estem a tengerparton a Barcelona, Barcelonával, izgatottan vártam a folytatást, főleg hogy itt már az Angitól ismert és imádott nyomozásos szál is bejött a képbe. 

Egy év telt el az előző könyv óta, ami alatt Caroline szakmai és szerelmi élete is megváltozott; s az előbbi hatására újra Olaszországot veszi célba, az utóbbi pedig a történet érzelmi mélységét hozza. 
Képbe kerül egy gyerekkori legjobb barátnő, Julia, aki ráadásul magyar származású (így még több jelentőséget nyer a Szédítő Balaton, ami feltehetően a sorozat zárókötete lesz). 

Az írónő Róma iránti odaadása áttündöklik a sorok mögül, teljesen érződik a város varázslatos hangulata, egyenesen ott éreztem magam, sőt, késztetést is érzek hogy egyszer tényleg elutazzak oda. Bár a Szerelemház valójában nem létezik, mégis ahogy olvasod, látod magad előtt, és szinte elragad a rejtélyes mágiája, én is szívesen megnézném, még úgyis, hogy engem már megtalált az igaz szerelem. 


Már a könyv kezdetén felkelti az érdeklődést a La casa dell'amore titokzatos tulajdonosa, akiről konkrétan a nevén kívül semmit sem tudunk, és lehet, hogy egy átlagos ember csak vállat vonna, de Caro nem éppen átlagos ilyen szempontból. Mi meg ezért imádjuk. 

A ház lakói is elég egyedi és érdekes társaság, ez azonnal lejön, amint a történet egy kotnyeles karaktere megismerteti őket. Ugyanakkor egy felesleges kör sincs benne, mindenkiről mutat egy képet, de mélyebben csak azt ismerjük meg, aki tényleg fontos. Ez néha az életben is így van. 

A város felfedezése és a rejtélyes ügy utáni nyomozás közben felkerülnek olyan válságos helyzetek is, mint például milyen kimenetele lehet egy távkapcsolatnak, milyen nehézségekkel kell szembenézni a nyilvánvaló kevés találkozáson kívül - mennyire ismerik meg így igazán minden arcunkat és mennyire tudunk részt venni egymás életében, a sikerekben éppen úgy, mint a problémákban... és egyáltalán milyen jövője lehet annak, ha sem a költözés, és főleg a munkánk elhagyása sincs tervben? Pláne, amikor az élet úgy alakítja a dolgokat, hogy még bonyolultabbá válik az amúgy sem egyszerű helyzet. És bár szeretem Tomot, azt még jobban, hogy ténylegesen életszerűen volt ez a szál megírva. 

Julia mellett nagyon kedveltem Nicolat és Giorgiot is, ami pedig magát a rejtélyt illeti, nem is lehetett volna meglepőbb és zseniálisabb. Ez is könnyedebb és gyorsan olvasható, izgalmas és vicces egyszerre, mégis kivált mást is: kíváncsiságot, szomorúságot, aggodalmat. Ha lehet, még jobban imádtam, mint az első részt, és alig várom a folytatásokat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése