Magamról

Saját fotó
"Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." - Vekerdy Tamás Minden, ami könyv, olvasás, írás, anyukás - Vivis.

2020. augusztus 13., csütörtök

Colleen Hoover: Verity



Sziasztok!
Colleen Hoovert már nagyon régóta követem és szeretem, annyira, hogy minden eddig magyarul megjelent könyvét olvastam és polcomra gyűjtöttem. Ebben a kötetben egy teljesen új oldalát mutatja meg, mégis hű marad magához, és azóta vártam hogy olvashassam, amióta kint megjelent és sikert aratott. Nem kellett csalódnom most sem. 

TARTALOM: 

"A szavaknak egyenesen zsigerekből, húson és csontokon át kell kiszakadnia." 

A küszködő, anyagi csőd szélén álló író, Lowen Ashleigh megkapja élete állásajánlatát. A bestsellerszerző Verity Crawford férje felkéri, hogy a balesetben megsérült író helyett megírja sikersorozatának befejező részeit. 

Lowen megérkezik a Crawford-házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Ám az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. 
A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét is, amely örökre megváltoztatta a család életét. 

Lowen úgy dönt, nem mutatja meg a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait. 

Egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestsellerszerő, Colleen Hoover tollából. 

Neked való, ha nem félsz rettegni. 
Ismerd meg egy beteg lélek legsötétebb bugyrait! 

KIADÓ: Könyvmolyképző, 2020
ISBN: 9789634577904
RENDELHETŐ: itt



Kicsit nehéz erről a könyvről spoiler mentesen írni, de csak úgy érdemes igazán. Már az első mondat előrevetíti az egész történet hangulatát: megrendítő, érdekfeszítő, letehetetlen. 

Lowen és Jeremy karaktere abszolút szerethetőek voltak, ami Verityt illeti, ő már egy kissé komplexebb. Colleen itt is írói szemszöget mutat be, ráadásul két fajtáját is: Lowen ugyanis leginkább a megélhetésért ír, míg Verity-nek egyfajta menedék. 
Érdekes volt ezt a két ellentétes motivációt végigkövetni, főleg úgy, hogy a karakterek személyisége közti ellentét is brutális, legalábbis ahogyan megtudjuk Verity saját önéletrajzának kéziratából. 

Ezeket a részeket személy szerint néha szinte elviselhetetlenül nehéz volt olvasni, annyira felkavart a nő gondolkodásmódja, alig létező érzelmi világa, bizonyos tetteiről nem is beszélve. Ott éreztem magam Lowen helyében, annyira bele tudtam élni magam, mintha én lennék abban a kísérteties házban, én olvasnám Verity történetét, és nekem lennének rossz érzéseim, néha félelmeim miatta. 

CoHo nagyon elkapja és átadja a hangulatot az olyan jelenetekkel, mint például amikor Lowen azt hiszi, Verity kisfia neki integet, aztán rájön, hogy az anyja ablakára nézett... az anyjáéra, aki nem lehet az ablakban, hiszen magatehetetlen, mozgás- és beszédképtelen beteg. 


Bár a thriller beütés mellett sem volt annyira ijesztő, mint amennyire elsőre féltem tőle, azért nem kicsit volt rám hatással. Ezen felül pedig a romantikus szál is elképesztően van megalkotva: a két szereplő, Lowen és Jeremy közt ugyanis a cseppet sem kellemes találkozásuktól kezdve olyan kémia van, ami miatt nem lehet nem szurkolni nekik; akkor sem, ha ott van az is, mennyire helyes ez erkölcsileg, hiszen Jeremynek továbbra is felesége van, ráadásul súlyos beteg. 

A Verity olyan történet, ami szó szerint az első mondatától kezdve az utolsóig magához láncol, nem enged, és a végkifejlet igazi sokkot hagy az olvasóban. Bárhogy is legyen, nehéz eldönteni, hogy beteg vagy zseniális. Hogy Colleen Hoover briliáns író, az viszont holtbiztos. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése