Magamról

Saját fotó
"Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." - Vekerdy Tamás Minden, ami könyv, olvasás, írás, anyukás - Vivis.

2020. október 11., vasárnap

Sherry Gammon: Hihetetlen (Port Fare-trilógia 2.)

 


Sziasztok!

Így az első rész újraolvasása után rögtön a kezembe is vettem a másodikat. Azt tudni kell, hogy bár ez már külön történet (azaz nem Maggie és Seth van a középpontjában, hanem Cole és Lilah), de mégis összefüggnek, és a fent említett korábbi karakterek is a szerves részei maradnak itt is. 

TARTALOM: 

Már három éve, hogy a Dreser fivérek megpróbálták uralmuk alá hajtani Port Fare-t. Az ügy még mindig érzékenyen érinti a város lakóit. A híresztelések szerint a kegyetlen testvérpár apja, Harry Dreser is meghalt egy rosszul elsült kábítószerüzlet során. De persze a pletykák nem mindig igazak. 
A Dreser fivérek féltestvére, Delilah Lopez Dreser a városba érkezik, hogy bevégezze, amit a bátyjai elkezdtek. A lány gondosan eltervezi a bosszú lépéseit, és megpróbál közel férkőzni ahhoz a két nyomozóhoz, Seth Prescotthoz és Booker Gattóhoz, akik állítólag a fivéreivel végeztek. A legegyszerűbb megoldásnak az tűnik, ha Lilah behálózza Cole Coltert, a két rendőr barátját, aki orvosként dolgozik a helyi kórházban.

De ahogy telik az idő, Lilah nem csak arra döbben rá, hogy apja hazudott neki, de kötődni kezd ehhez a társasághoz, és végzetesen beleszeret Cole-ba. Ám a helyzet kezd egyre tarthatatlanabbá válni. Lilah választás elé kerül. Ha véghez viszi a családi bosszút, olyan emberek életére kell törnie, akik - talán életében először - szeretettel veszik körül. Ha viszont szembeszáll apjával, nem csak a saját életét sodorja veszélybe, hanem mindazokét is, akiket éppen meg akar menteni. 

KIADÓ: MAXIM, 2014
ISBN: 9789632615431
RENDELHETŐ: itt


Ahogy a tartalom is írja, három év telt el az első rész, a Szerethetetlen eseményei óta, de az izgalmaknak még messze nincs vége. 

Ennek a résznek már az előző részben mellékszereplőként megismert Cole az egyik főszereplője, aki orvosként dolgozik, és évek óta a legjobb barátja Seth-nek és Bookernek. A "párja" pedig nem más, mint Delilah Dreser, a híres dogbáró lánya, akinek a bátyjait már megismerhettük... 

Nagyon kíváncsian vártam a tartalom által felvázolt helyzetet, és azt kell mondanom, hogy nagyon tudtam azonosulni Lilah-val. Na persze nem a bonyolult családi hátterét elnézve, vagy a göndör haját, de eleinte szemüveget hordott, nagyon alacsony, ami miatt sokkal fiatalabbnak nézik, mint amennyi valójában, és a személyiségét tekintve sem tudtam nem szeretni. Ami a korát illeti például, egy ideig ez a konfliktusa a könyvnek, hiszen Cole már harmincéves, és úgy hiszi, Lilah még csak húsz sincs. Így hiába van meg köztük a kémia, attól fél, nincs jövőjük. Mire kiderül Lilah igazi kora, addigra már teljesen beleszeret Cole-ba, és a többiek miatt is úgy érzi, végre igazán tartozik valahova, a boldogsága útjába pedig csak az apja bosszúja állhat... 



" - Szeretlek, Lilah - mondja minden teketória nélkül. A szívem beleremeg, mert most mondta ki először. 
- Én még jobban - suttogom.
- Az lehetetlen - vágja rá.
- Ó, talán azt hiszed, hogy letaroltad a piacot, amikor a szerelmet árusították? - ingerkedem vele, és megrángatom orvosi inge elejét, amit már egészen megszerettem rajta. 
- Nem a szerelmet árulták ott, csak a te szerelmedet." 

Ebben a könyvben továbbra is ott van az a családias összetartás és humor, ami a Szerethetetlent is jellemezte, ugyanakkor a fájdalmas, megható jelenetek, vagy éppen az izgalmas akció. Bár az elsővel ellentétben itt még több a lelki folyamat, (egyik sem egyszerű: sem az, amin Lilah a múltban átment és az sem, amin a jelenben Cole-nak kell átmennie) az addiktívabb rész sem hiányzik, csak a végére marad a tartalomban bemutatott bonyodalom miatt.

Ami Bookert illeti, azt hiszem, ez a kötet még inkább ráébreszti az olvasót arra, miért is olyan népszerű karakter. Szerintem ugyanis a legösszetettebb, legemberibb és mégis annyira szerethető, hogy az szinte fáj - és ezek ebben a kötetben mutatkoztak meg leginkább. 

A könyv vége azért egy bizonyos kiszámíthatóság mellett még tartogat bőven meglepetéseket, és a lezárása ennek is boldog és édes, ahogy azt meg is érdemlik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése