Magamról

Saját fotó
"Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." - Vekerdy Tamás Minden, ami könyv, olvasás, írás, anyukás - Vivis.

2020. május 29., péntek

Ludányi Bettina: Kettőnk bűne



Sziasztok!
Ez az a kötet, amit elképesztően vártam az első rész* olvasása után és nem is kellett csalódnom.

* A Kettőnk titka értékelését itt éritek el. 

Ezúton is köszönöm a recenziós példányt az Álomgyár kiadónak! 

TARTALOM:

Elég erős az emberi akarat, hogy megmentsen a tébolytól?

Niki Varela élete káoszba fordul, amikor rájön, mi a lakásában zajló különös jelenségek valódi oka. Eljön az a pont, amikor a tagadás már nem működik, és szembe kell néznie a sötét árnyakkal. Mindeközben úgy érzi, hogy már senkiben nem bízhat. 

Alexios Hallas pszichiáter még mindig nem tudott megbirkózni a történtekkel. Nem tehet semmit - sem az ártatlanokért, sem Nikiért. Mindketten megtapasztalják, mennyire törékenyek az emberi kapcsolatok, és olykor éppen az fordul ellenünk, akiben a leginkább megbíztunk...

Hogyan küzdi le Niki az őt ért traumát? Vajon Alex képes lesz helyesen dönteni, amikor alkalma nyílik rá, vagy inkább utat enged a sötétségnek? Hogyan alakul egy függő sorsa, aki majdnem az életével fizetett egy barátságért?

A Kettőnk titka folytatásával ismét mély lélektani vizekre kalauzol minket az írónő és egy pillanatra sem érezhetjük magunkat biztonságban. A sorok között megelevenedő pszichológiai thriller  méltó lezárása Ludányi Bettina lebilincselő Függőség-sorozatának.
KIADÓ: Álomgyár, 2020
ISBN:9786156013682
RENDELHETŐ: itt




Egy dolog továbbra is állandó: az, ahogyan Betti ír, és az, ahogyan én reagálok rá.

Most kicsit nehezebb összeszedni a gondolataimat, akkora hatással volt rám az egész könyv, különösen a végső fordulat. Az totál sokk. Hazudnék, ha azt mondanám, nem sejtettem, hogy a kedves írónő még nagyobbat üt ennek a kötetnek a végén, mint az előző résznek; erre viszont tényleg nem számítottam. Szó szerint leesett az állam és azóta is próbálom felfogni, hogyan történhetett ez. Hogyan, miért és mikor? Olyan szinten vitt magával az egész, hogy mégsem szúrtam ki, ami végig a szemem előtt volt persze nem is lett volna okom gyanakodni, pontosan ezért olyan döbbenetes az egész. 

Ha lehet, még addiktívabb, mint a Kettőnk titka, a legelső mondattól a legutolsóig magához láncolt. Egyszerre jellemezte a legrosszabb események utáni gyógyulás és az újabb vihar előtti csend, nem volt olyan pillanat sem, ahol azt éreztem, abba tudnám hagyni. Azt mondják, az igazán jó könyv ismérve az, ha le sem tudod tenni, de mégsem akarsz a végére érni. Itt határozottan ezt éreztem.

Már az elején van egy bizonyos esemény, amivel egyszerre kavar fel és könnyít a lelkeden - és ez még csak a kezdet. Abszolút a lelki-érzelmi vívódások jellemzik: láthatjuk, hogyan próbálják magukat túltenni a történteken a karakterek, akiket ismerünk... miközben két új szereplőt is megismertet és az ő harcuk az, ami eldönt a végén mindent.

A pszichológiai háttere is jobban kibomlik a történetnek, ami egyszerre lehet ijesztő, ugyanakkor elképesztően érdekes is. Egy olyan témát mutat be ezáltal, amit nem tartok annyira közismertnek, de hozzám valamiért közel áll. Így igazi csemege volt jobban belelátni az egész folyamatba.



"Egyetlen döntésünk hatással lehet az egész életünkre. Vagy egyetlen ember döntése egy városéra. Én döntöttem: kezembe vettem az első pár alkoholt, és onnantól kezdve megpecsételtem a sorsomat. Vannak sebek, amik sosem gyógyulnak be, és károk, amelyeket már nem lehet helyrehozni.
Ilyen a függőség."


A Kettőnk bűne egy olyan történet, ami megismertet a függőséggel, aminek segítségével megértheted, mit is érez egy függő, és főként ennek a lehetséges következményeit mutatja be. 
Egyszerre borzongatóan izgalmas thriller és eszméletlen okos pszichológiai kórkép, drámával fűszerezve, ami minden érzelmedet előhívja. 

Egy nem mindennapi lány harca, főként önmagával és a múlt árnyaival, egy beteljesületlen, mégis igaz és gyönyörű szerelem története, egy barátságé, ami túlélte az elképzelhető legdurvább eseményt is, a küzdelmek, megbocsátás, és veszteségek története, azé, hogy nem mindenki az, akinek látszik és főként annak a története, hogy mindig van remény az újrakezdésre. 

Kegyetlenül valós és felkavaró, lebilincselő, kiszámíthatatlan, valahol keserédes, mégis tökéletes lezárással a sokkoló csavar után. Igazi remekmű, maga a cselekmény és az "egymást kiadó" borítók is. 

A hozzátartozó és hangulatfokozó zenelista: https://www.youtube.com/playlist?list=PLJjmkYtASry-etNGaC37pWhwFvBCW5vkG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése